5 lucruri bune de stiut despre led-uri blog led-box.ro

Vrei să cumperi LED-uri? 5 întrebări la care să răspunzi înainte!

3 +0200, ThursdayNicolae Lomanar

Vrei să cumperi LED-uri? 5 întrebări cu răspunsuri bune de știut înainte să faci o achiziție!

 

Salutare, bine te-am găsit pe site-ul nostru led-box.ro

Ai ajuns aici, deci clar sunteți interesat de iluminat LED?

Am adunat de-a lungul anilor o listă cu 5 întrebări la care trebuie sa cunoști răspunsul înainte să cumperi produse cu iluminat LED sau întrebări pe care le poți pune cumpărătorului înainte să cumperi LED-uri!  

O lectură de 5 minute aici, mai mult nu întârzii să citești această postare, te ajută să faci alegerea corectă.

Pe site-ul nostru avem momentan aproximativ  50 de categorii de produse și ăn fiecare zeci sau sute de produse, poate fii complicat sau chiar greu să faci alegerea corectă.

Găsim produse cu iluminat LED in zeci de forme si modele care înlocuiesc formele de iluminat tradiționale, becuri cu led, spoturi cu led, proiectoare cu led sau noile produse care se folosesc pentru firme luminoase, iluminat decorativ. Aceste 5 întrebări cu răspunsuri pentru fiecare îți arată exact ce să cumperi!

 

1) De ce lumeni si nu watt?

 

Zilnic avem întrebări de tipul: vreau produsul X de 30W! Și noi răspundem, avem 30W cu 2200 lumeni sau 4500, de care doriți ?

Era normal in urmă cu 30 de ani să mergi să cumperi un bec de 60W sau de 100 dacă aveai nevoie de mai multă lumină, există o corelare intre consumul in watt al unui bec de exemplu si luminozitatea sa, asta se aplica la becurile incandescente, lămpile cu sodiu, cfl ăn urmă cu ceva ani.

În cazul produselor cu LED  trebuie văzută valoarea  lumeni/ watt oferită de produsul pe care-l dorim.

Așa cum spuneam mai sus, momentan în anul de grație 2022, există pe piață produse cu un randament de 70 lm/watt ( produse low cost / accesibile) sau produse cu 150 lm/watt ( producători gen Osram sau Samsung)

comparatie lumeni versus 2 produse 160 lumeni high lumen versus produse ieftine
2) Alegerea culorii potrivite

 

O diodă LED poate sa emită în diferite culori și nuanțe, roșu, verde, albastru, aici ne referim exact la partea vizibilă a luminii pe care noi o vedem.

În funcție de zona de uz, de ex iluminat industria, rezidențial, fotografie, horticultură. Pentru fiecare domeniu avem nevoie de o temperatură de culoare specifică.

Când vorbim despre temperatura de culoare pe care trebuie să o alegem pentru casă sau afacere ne referim strict la cele 3 culori de baza: alb cald , alb natural si alb rece

 

 

temperatura culoare becuri led explicativ temperatura culoare becuri led led-uri
  • alb cald 2300-3000k ( Kelvin) ideal pentru casă, zona comună sau dormitoare. Este o temperatura de culoare plăcută, primitoare și oferă senzație de loc primitor, familiar.
  • alb natural 4000-4800k o lumină plăcută care imită lumina naturală a zilei. Se folosește in bucătării, bai și zone de lucru de tip birou, săli de conferință, restaurante sau zone comerciale mari
  • alb rece 6000-7500k - o lumină puternică , artificială recomandată pentru garaj, iluminat exterior, panouri publicitare și spatii de munca, clinici sau depozite.

 

3) Dar de unde diferența de preț?

 

La o simplă căutare de ex pe Google după un model de bandă LED de ex 5050 RGB o să primiți ca și rezultate peste 100.000 de pagini. Dacă vă uitați de 10-15 site-uri vedeți imediat diferențe de preț la produse. De la 40 de lei 5m la 100 de lei. 

Dar de unde avem diferența de preț așa mare? În fiecare produs prețul reflectă materialele + adaos pentru comerciant. Diferența mare nu este dată de adaosul comerciantului cat de calitatea si cantitatea de materie primă folosite. 

Pentru banda LED de ex avem nevoie de cupru, de diode 5050 plus dublu adeziv ( să numim in mare doar 3 componente). O bandă de calitate slabă si automat cu risc mare de defecțiuni are foarte puțin cupru in componență, diode slabe d.p.d.v. calitativ și automat un preț mai mic.

Sfatul nostru pentru toți vizitatorii site-ului este să se citească foarte bine descrierea tehnică și specificații pe produse, in micile detalii pot apărea și diferențele de preț, calitate și garanții.

 

 

4) Simplu sau smart?

 

Pentru fiecare model de produs, de exemplu un bec LED putem avea pe lângă puteri si aspecte diferite și alte specificații cu ar fii de ex: smart  sau dimmabil, cct?

Depinde de proiectul dv și cât de mult se dorește o casă simplă sau una smart. Dacă doriți să porniți becul dintr-un întrerupător de tip ON / OFF atunci un bec simplu. 

Dacă doriți să integrați becurile dv într-o casă de timp smart și controlată dintr-o aplicație atunci puteți merge pe produse marcate smart cu TUYA / Zigbee sau Wifi. 

Varianta smart oferă foarte multe posibilități de personalizare și integrare în diverse sisteme dar în același timp prețurile tind să fie mai mare si nu tot timpul budget friendly. 

 

 

5) De unde să achiziționez produsele?

 

 

Aici o să zic direct de la noi !!! :)

Eu personal am câteva reguli când cumpăr online:

  • verific dacă vânzătorul este Persoană Juridică ( sunt magazine care operează ilegal și fac vânzări direct pe pe persoane fizice, acolo nu aveți nici un fel de garanție sau ajutor în caz de probleme)
  • verific dacă sunt recenzii de la alți utilizatori sau clienți
  • verific să fie sediul în România, cost de transport mai mic dar mai ales în caz de retur totul se face la o adresă din România
  • suportul să fie specializat + în limba română dacă aveți nevoie de suport tehnic
  • garanție să fie reală și ușor de folosit in caz de nevoie

 

Vă mulțumim pentru răbdarea și interesul dv pentru blog-ul nostru! Ne ajută orice share / distribuire !

 

Mai multe articole de pe blog:

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare

Produse în ofertă: