Cum sa descifram codurile de protectie IP?
LED-BOX.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru. Pentru info vezi : si

Cum descifram codurile de protectie IP?

24/04/2017 0 Comment(s) Noutati,

tabel rating protectie ip protectie banda led

 

Salut și bine te-am găsit pe blog-ul nostru!

 

Probabil ai văzut că cele mai multe produse de pe site-ul nostru au un cod in titlu sau in descrierea produselor de genul IP20 sau IP65 , ei bine m-am gândit că nu ar strica să explic un pic cum putem să descifrăm aceste coduri.

 

Aceste coduri de protectie IP sunt valabile în toată lumea!

 

Simplu de tot spus, codurile ne ajută să vedem exact unde putem folosii produsele nostre cu LED (se aplică la toate produsele electronice pe care le folosim zilnic) si care in contact cu apa si praful pot fi afectate.

La toate produsele cu LED se notează standardul de protecție pentru a nu induce in eroare clientul și pentru utilizarea în condiții bune a produsului.

Cele mai comune si mai des folosite sunt IP20 - de exemplu banda cu LED IP20- se poate manevra usor cu mâna fără să-i producem defecte, praful însă și apa provoacă defecte în funcționare.

Modelul cu IP65 este insă protejat 100% contra prafului iar stropi si jeturi accidentale de apă nu afectează deloc buna funcționare.

În tabelul de mai jos edeți exact cum sunt clasificate aceste standarde. Pentru a compara IP-ul unui produs cu tabelul , trebuie doar să mergem pe prima coloană pentru prima cifră din cod și pe a 2-a coloană penru a 2-a cifră.

 

tabel explicativ standard protectie ip20 si ip65 produse led

Acest tabel după cum spuneam se aplică pentru toate produsele electronice , LED-uri inclusiv . Puteți chiar să-l descărcați și să-l păstați la îndemână , la următoarea comandă știți perfect ce aveți nevoie.

Sură foto si informatie : Ledia.ro & Flexfireleds.com

Leave a Comment