Proiectoare LED exterior: cum să alegem cele mai bune soluții?
LED-BOX.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru. Pentru info vezi : si

Proiectoare LED de exterior : cum să faci alegerea perfectă!

Posted by Nicolae 02/05/2018 0 Comment(s) Comparatii,

proeictor led iluminat led ieftin exterior cu led led-box.ro

 

Proiector LED de exterior, cum să faci cea mai bună alegere?

 

Iluminatul corect în exteriorul unei locuințe, grup de apartamente sau al unui spațiu de depozitare, este la fel de important ca și interiorul.  Aș putea spune că are dublu rol: securitate și decorativ.

Cea mai simplă metodă și economică poate fii amplasarea în exterior a proiectoarelor cu LED, disponibile într-o varietate bogată în modele pe piață.

Cum alegem însă cel mai potrivit model? Sunt câteva aspecte pe care noi le avem în considerare în momentul în care un client ne cere părerea. Sunt întrebări simple pe care le punem și vedem exact ceea ce-și dorește clientul nostru:

  • ce destinație are zona care trebuie iluminată?
  • la ce distanță de sol se poate face montajul proiectoarelor?
  • cum se dorește activarea și punerea în funțiune?
  • ce avem în jurul spațiului unde dorim să iluminăm?

 

Ce facem în zona în care avem nevoie de lumină?

 

Să luăm cazul ipotetic al unei grădini de 50 de metrii pătrați, o grădină medie ca și mărime de formă pătrată. O grădină în care ne petrecem timpul cu cei dragi, ne jucăm și din când în când luăm masa după apus.

Desfășurăm o activitate care necesită aproximativ 50 de lumeni / m2,  un simplu calcul 50 x 50 lm/m2= 2500. Un proiector de 20W emite cam 1400 de lumeni, cu 2 bucăti am avea necesarul pentru iluminatul ambiental.

 

Exemple de zone & necesar lumeni

Gradină mica:10-20m2

500 lumeni / m2

Gradină medie : 50-100m2

1600-2000 lumeni/m2
Gradină mare : 100-200m2

2500-4000 lumeni/m2

Drum acces 

1500 - 2000 lumeni/m2

Parcare mașini6000-10000 lumeni/m2

 

 

cum sa montam proeictoare cu led in gradină exemplu led-box.ro

 

Unde facem montajul proiectoarelor cu LED?

 

Aici mă refer la locul fizic și avem de ales să punem pe ziduri sau de ce nu să folosim stălpi speciali sau alte structuri pe care le avem la dispoziție. Cu ce ne afectează?

În funcție de modelul de proiector cu LED ales, unghiul de deschidere al fascicolului luminos variază de la 60 la 120 de grade. Majoritatea produselor de pe site-ul nostru sunt de 120 grade deschidere, este mai simplu în acest fel să poziționăm și să iluminăm zona corect. Un unhi mai mare = cu suprafață mai mare iluminată

Înălțimea la care facem montajul la fel contează, haz-ul de lumină capătă deschidere dar pierde din forță , ideal este să montăm la o înălțime cuprinsă intre 2:50 și 3:50 metrii.

 

Cum se dorește activarea proiectorului și punerea în funcțiune?

 

Putem alege între cele  2 varinte:

  • dacă nu dispunem de linie de curent, folosim direct un proiector cu LED cu panou solar cu senzor.
  • dacă avem linie de curent, putem folosii proiectoare cu alimentare direct la 230V. 

Modelul de proiector solar și senzor de prezență se poate fiza și monta în mai puțin de 5 minute. nu necesită cabluri și nu plătim facturi pentru el. Sunt de regulă mai mici ca și putere, cel mai bun model ajunge la 1000 de lumeni. Sunt disponibile în 4 dimensiuni, cu prețuri de la 129 de ron.

 

proeictor led solar senzor de prezenta led-box.ro sibiu

 

Dacă nu evem problema lipsei instlației electrice,  avem posibilitatea să  alegem  pentru pornirea dintr-un întrerupător sau să folosim proiectoare cu senzor de prezență.

Primul model va lumina atât timp cât îl lăsăm pornit și chiar în plus dacă uităm să-l stingem :) dar nu vă faceți griji, LED-urile consumă puțin.

Proiectoarele cu LED fără senzor de mișcare sun perfecte pentru iluminatul continuu, zonă de masă sau joacă, terase.

Modelul cu senzor de prezență are avantajul unei durate de viață mai mare, consum de energie strict pe timpul de uz și este mai folosit pentru protecție, poate induce prin aprinderea spontană și factorul surpriză. La minusuri aș trece faptul că raza de detectare prezență este limitată la 8-10m și timpul de funcționare nu depășeste 30 de secunde.

Este nevoie să detecteze din nou mișcare pentru a putea funționa. Sun pretabile mai mult pe zone de tranzit, intrări și ieșiri din casă sau garaje.

 

proeictor led si senzor de prezenta proeictor led exterior lampa led led-box.ro

 

Ce avem în jurul spațiului pentru iluminat?

 

Există studii care demonstrează că lumina artificială poate afecta somnul și calitatea acestuia. Un sfat des oferit și un aspect de luat în seamă sunt vecinii, da vecinii noștrii!

Poate vă surprind, dar de multe ori nu apreciază faptul că avem o curte iluminată puternic dar prost executat. Evităm neplăcerile cu 2 reguli simple :înălțime de montaj de minim 250 cm de la sol și un unghi de înclinație de  45 grade cu orintare către sol. 

 

montaj proeictor led exterior lampa led gradina iluminat ieftin sibiu led-box.ro

 

Sper că am reușit să clarific nelamuririle dv legate de proiectoarele cu LED pentru exterior, curte și grădină.

Vă așteptăm să ne contactași dacă aveți nevoie pentru proeictul dv de îndrumare, telefonic sau pe chat-ul de lucru.

Toate proiectoarele de pe site au minim 2 ani garanție și se livrează in 24 de ore prin curier rapid în toată țara.

Și ne-ar ajuta mult dacă ne oferiți un share pentru postare :) Mulțumesc

 

LE : Între timp am terminat si un videoclip pentru această postare, vă invit să-l urmăriți și să ne urmăriți canalul de youtube:

 

Leave a Comment