Profil din aluminiu pentru banda LED
LED-BOX.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru. Pentru info vezi : si

Profil din aluminiu pentru banda LED

Posted by Ioana 16/07/2017 0 Comment(s)

 

                                         Profil din aluminiu pentru banda LED:Cum sa va creati propia lumina cu LED-uri?

 

 

                                                               

 

 

 Profile din aluminiu va permit sa creati corpuri de iluminat personalizate cu benzi LED.

 

Profilele Led sunt disponibile in diferite forme si stiluri,inclusiv in forma de suprafata,sau cu montare pe colt,flexibile in sus/jos,in forma de O si multe altele. 

Folosirea acestui tip de montaj inovativ a facut posibila folosirea benzii cu LED in aplicatii ca iluminatul ambiental,arhitectura,mobilier,publicitate,expozitii etc.Profilele pentru Led-uri pot fi folosite atat in interior cat si in exterior.

 

Am realizat un ghid pas cu pas pentru utilizarea acestor profile cu Led  pentru a creea propiile corpuri de iluminat.

Va rugam sa aveti in vedere ca profilul dumneavoastra specific poate diferi de cel utilizat in acest tutorial.

Materialele necesare: 

  • Profil LED
  • Lampa cu LED-uri
  • Profil pentru obiectiv 
  • Capace de capat
  • Clame de montare sau banda dubla 

 

 

1. Cu un cleste fixati cu atentie clema de caldura din plastic transparent.Aveti grija sa va luati timpul necesar pentru a face asta si fiti atenti sa nu taiati firele benzii in timp ce o indepartati

 

2. Asezati banda LED pe de-a lungul  profilului de aluminiu si aveti grija sa fie aliniate.Acum scoateti hartia din suportul adeziv al benzii  si fixati-o pe profilul Led-ului,pornind de la capatul captusit si indreptandu-va spre celalalt capat al benzii.Asigurati-va ca ati lasat aproximativ ¼ cm pana la capatul canalului,astfel incat sa puteti atasa capacul de capat.

 

3. Daca unul dintre capacele dv de capat nu vin gata gaurite,va trebui sa faceti dv gaura pentru a permite ca firele lampii cu LED-uri sa treaca prin ea.In acest caz noi am folosit ca si instrument pentru gaurit 'Dremel',dar si alte optiuni sunt viabile de asemenea.

Indiferend de instrumentul pe care il alegeti este util sa marcati capacele de capat in care doriti ca firele sa treaca.Porniti cu o gaura mica,si o ajustati dv pe masura necesara. 

 

4. Asezati capacul de capat pe partea cablului a benzii prin insurubarea firelor prin capacul de capat.Introduceti capacul de capat in capatul barei de lumina si impingeti-l ferm pana cand este complet in pozitie 

 

5. Pe capatul deschis al barei,deschideti usor capatul benzii LED .Acest lucru este necesar pentru a atasa capacul de capat.Acum masurati obiectivul canalului si taiati excesul cu clestele.

Aveti grija la taiere pentru a impiedica craparea plasticului. Odata ce obiectivul a fost taiat la lungimea adecvata,glisati-l in canal si instalati capacul de capat.

 

6. Ati reusit!Lumina LED personalizata este gata pentru utilizare

7. Montarea acestui profil LED este la fel de usoara ca aplicarea unei benzi fata-verso pe partea din spate a acestuia si lipirea acesteia pe suprafata dorita.

 

Asigurati-va ca atunci cand taiati banda sa se potriveasca cu partea din spate a profilului LED si pentru a lasa suportul benzii pe partea care nu a fost atasata la canal pana cand sunteti gata sa il monati.

 

 Daca aveti intrebari nu ezitati sa ne sunati la numarul de telefon:0756396763 sau sa ne contactati pe adresa de email:nicolae@led-box.ro 

Leave a Comment