Iluminat LED : știri si evenimente saptamânale #1 led-box.ro
LED-BOX.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru. Pentru info vezi : si
Livrare gratuită curier 06.01 - 31.01.2020

Tehnologie LED: știri și evenimente #1

Posted by Nicolae 02/07/2018 0 Comment(s) Noutati,

iluminat led stiri iluminat led led-box.ro sibiu

 

 

Știri iluminat LED și tehnologie LED : #1

 

Salutare și bine te-am găsit pe blog-ul nostru .Dăm startul azi unei serii de postări săptămânale în care vă prezentăm cele mai de seamă și mai interesante știri despre tehnologia LED , aplicații sau studii despre LED.

Prima știre vine de la Samsung, care a lansat modelul de chip SMD 3030 capabil să emită 220 lumeni / watt . Modelul de chip SMD este destinat produselor pentru iluminatul rezidențial, plafoniere LED sau panouri cu LED, becuri și modele de bandă LED.

Modelul LM301B a reușit practic recordul momentan al industriei cu CRI 80 și temperatură culoare 5000K.  Modelul are la bază tehnologia cu fosfor, folosită deja în cele mai bune tipuri de LED SMD și vine în ajutorul fabricilor și producătorilor de produse finite care au acces la o tehnologie avansată pentru iluminatul cu LED la prețuri super competitive.

 

Rămân tot cu Samsung :) Au anunțat noua linie de chip-uri LED și produse finite destinate iluminatului pentru horticultură. Noul model de chip LH351B RED are o lungime de undă de 660nm și un indice PPF de 2.15 micromole/ secundă. Noul chip accelerează creșterea, accelerează fotosinteza și grăbește înflorirea plantelor.

Pe lângă acest chip, Samsung a mai lansat și 2 module liniare cu LED, seria H și Q  cu prestații ceva mai modeste dar cu prețuri mai accesibile.

 

module led samsung agricultura si horticultura led-box.ro

 

 

Orașul Guadalajara din Spania a selectat Philips pentru un proiect care include 12.000 de proiectoare iluminat stradal LED. Cu siguranță mai sunt orașe care au făcut proiecte mult mai mari, dar noutatea stă în faptul că toate sunt conectate între ele și la rândul lor sunt controlabile dintr-un simplu browser web.

Fiecare proiector LED are senzor cu IR incorporat și creează o rețea bine optimizată. Astfel în zonele limitrofe sau pe străzile mai puțin circulate, lumina o să fie redusă automat în funcție de trafic iar la simpla detectare a unei mașini sau pieton, ele revin la 100% din capacitate.

 

După X secunde și în funcție de semnalele primite din rețaua de iluminat, lumina este redusă din nou la un nivel mai scăzut. Se calculează economii de minim 2 milioane de euro anual pentru bugetul primăriei plus reducerea drastică pentru poluarea luminoasă.

 

Tot pe zona de iluminat stradal rămânem și scriu de spre studiu de piață comandat de Poliția din New York ( USA ). Cei de la NYPD au dorit să vadă dacă în zonele bine iluminate versus cele mai puțin iluminate există diferențe privind rata  criminalității și au descoperit că în zonele cu un iluminat public bun și foarte bun, se produc in medie cu 39% mai puține acte delictive.

Un motiv în plus pentru toate primăriile, firmele sau casele particulare să investească în iluminatul periferic, stradal și interiror. 

Nu uitați să da-ți un share acestei postări sau să comentați la postare. Mulțumesc

Leave a Comment