Cum montăm banda RGBW duală?
LED-BOX.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru. Pentru info vezi : si
Pentru fiecare comandă plasată pe site, primești cadou o mască de protecție 3 straturi PM2.5.

Cum se monteaza banda led RGBW sau duala?

Posted by Nicolae 03/03/2017 0 Comment(s) Banda,

banda led rgbw duala banda cu leduri 12v led-box.ro

 

Anul trecut am introdus în magazinul nostru ca și noutate banda LED RGBW sau RGBW + White ( roșu, albastru, verde+ alb).

Am fost primul site care am oferit această soluție care o fost foarte bine primită pentru avantajele pe care le aduce față de cea RGB simplă. Între timp am introdus si modelul RGBW Ultra 4 in 1 și urmează modelul 5 In 1

 

Cum arata și cum este compusa banda RGBW?

Chipul SMD care stă la baza acestui model este unul 5050 SMD dar în loc sa avem 300 de leduri multicolore înșirate pe o rola de 5m , avem unul RGB ( multicolor)  și unul monocolor. Pentru temperatura de culoare avem de ales  între alb rece sau alb cald , 3500k sau 6000k.

cum arata banda led rgbw 12v 5050 smd led-box.ro

 

Cum se monteaza acest tip de bandă LED?

Montajul nu este diferit făță de cel pentru banda led RGB dar dacă nu ai montat niciodată nici un tip de bandă cu LED cred ca este mai simplu să spunem cum se face tot procesul de la început.

Pentru a funcționa și pentru a putea controla această bandă cu LED avem nevoie de o sursa de curent ( transformator) controller cu telecomandă și bandă LED RGBW.

Dacă achiziționați un set complet de pe site-ul nostru atunci nu trebuie să vă faceți griji pentru nimic, toate mufele și conectorii sunt incluși. în doar 2 minute totul este funcțional( exact ca în schema de mai jos)

cum sa montam banda led rgbw si banda cu led rgb

Înainte să trec mai departe trebuie precizat că avem diferite metode de control pentru bandă, telecomenzi cu infraroșu și butoane, cu zona tactilă sau direct de pe telefonul mobil, deci cînd o să fac referire la controller orice varintă dorită este bună pentru montaj.

Ce facem când ne dorim să montăm o lungime / dimensiune mai mare?  Mai multe benzi cu LED ( un număr mai mare de metrii) și vrem să folosim un singur controller. Aici sunt căteva reguli pe care dacă le urmăm nu avem unde să greșim:

  • Calculăm marimea sursei de curent necesare înmulțind numărul de metri pe care-i avem în proiect cu puterea per metru pentru acest tip de bandă led RGBW , ex: 20 ( metri) x 14,4W ( putere/metru) = 288W O sursa potrivită ca și mărime este de 288W x 1.2 ( 20% rezervă pentru putere) = 345W - sursa minimă este de 345W 
  • dacă lucrăm cu bandă LED la 12V aici avem 345W / 12= 28,75A (amperi) , la 24 avem 345W / 24V =14,5A ( amperi) - exemple valide la lungimea de 20 metri
  • pe lângă sursa potrivită vom avea nevoie și de un controller - poate fi unul simplu cu IR, RF sau ceva mai complex cu WiFi
  • indiferent de controller sau de puterea acestuia, fără amplificatoare se smenal nu vom putea aea pe toată lungimea benzi culori la fel de intense.
  • recomandăm montara uni amplificator la fiecare 5m bandă LED RGBW

Următiți pagina noastră, in curând vom avea si un video pentru acest model

Vă așteptăm în magazinul nostru online și nu uitați , toate kit-urile de bandă LED RGBW de pe ite , in complete, cu toate produsele configurate și pregătite de montaj.

O zi cu spor!

Leave a Comment